Dát si zmrzlinu nemusí být nuda. Dnes jsme pro vás ve spolupráci s Prima zmrzlinou připravili několik originálních receptů, které nadchnou nejen vaše děti, ale třeba i vaše přátele na letní párty.
Zmrzlinové koktejly ve spolupráci s barmanem Janem Branišem
Borůvkový šejk
Budete potřebovat: 3 polévkové lžíce Mrož borůvkový s jogurtem, 3 cl smetana ke šlehání, 1,5 cl medu, 8 cl mléka, 2 cl pomerančový fresh.
Postup: Do vysoké sklenice přidejte veškeré ingredience a umixujte je v mixéru s ledovou tříští. Přelijte do vysoké sklenice a na závěr koktejl ozdobte borůvkami a pomerančovou kůrou.
Pozn.: U tohoto koktejlu můžete použít i jiné příchutě krémových ovocných zmrzlin.
Zmrzlinový dort a nanuky na špejli netradičně a originálně zdobené ve spolupráci s cukrářkou Stanislavou Mutlovou (PunkRockCakes)
Hříšně malinový dezert zjemněný sněhovými pusinkami
Budete potřebovat: 1x nanuk Pegas Premium Cream&Raspberry, hrst čerstvých malin, na 1 plech sněhových pusinek (2 bílky velikosti M, 140 g cukru krupice, špetka soli).
Postup: Bílky se špetkou soli vyšlehejte, dokud se nezačne tvořit sníh. Poté přidejte na dvě části 140 g cukru a vyšlehejte pevný sníh, tak aby byly špičky pusinek ostré a neohýbaly se. Pusinky pečte na 120 stupňů v předem vyhřáté troubě na 160 stupňů. Na talíř položte nanuk Pegas Premium Cream&Raspberry a za použití jedlého lepidla (rozehřátá čokoláda, marmeláda) připojte pusinky. Na závěr nanuk ozdobte čerstvými malinami.
Zmrzlinový dort a nanuky na špejli netradičně a originálně zdobené ve spolupráci s cukrářkou Stanislavou Mutlovou (PunkRockCakes)
Jahodový Mrož zdobený načechraným piškotem a čokoládou
Budete potřebovat: 1x nanuk Mrož Jahoda v tmavé čokoládě, bílou čokoládu cca 30-50 g, 100 g celá vejce, 80 g cukr krupice, 30 g hladké mouky, jedlou barvu na vytvoření „microwavesponge“
Postup: Nejprve vyšlehejte vajíčka s cukrem, dokud se nevytvoří dokonale nadýchaná sněhová pěna. Přidejte trochu červené barvy a následně do směsi po troškách přimíchávejte mouku. Až bude pěna hotová (nadýchaná konzistence s viditelnými bublinami vzduchu). Poté vezměte papírový nebo plastový kelímek a do půlky naplňte pěnou a vložte ho do mikrovlnné trouby na plný výkon na 30 vteřin. Po vyjmutí z mikrovlnné trouby položte kelímek vzhůru dnem na prkýnko.
Pozn.: Kelímek musíte zespodu proděravět (4 dírky), aby z něj utíkala pára. Na talíř dejte nanuk Mrož Jahoda, vezměte hrubší štětec a namočte ho do rozpuštěné bílé čokolády a udělejte nepravidelný tah štětcem. Z kelímku vyndejte piškot, roztrhejte na menší kousky. Na čáru z čokolády posaďte kousek piškotu.
Zmrzlinové koktejly ve spolupráci s barmanem Janem Branišem
Pegas Coffee Martini
Budete potřebovat: 2 polévkové lžíce Pegas Vanilka přímo do sklenice
Postup: Do šejkru nadávkujte na kostky ledu: 2 cl Vodka, 2 cl Bailey’s nebo jiný podobný krémový likér, 4 cl espresso (horké). Důkladně vyšejkrujte a přelijte do sklenice na zmrzlinu. Na ozdobu použijte zrnka kávy.
Přejeme dobrou chuť.
Zdroj: Prima zmrzlina / komerční sdělení