Zajděte si na svatého Valentýna nejen na Zamilovaný koláč

Nové francouzské pekařství a cukrářství Petite France Boulangerie otevře své dveře v Myslíkově ulici na sv. Valentýna a nabídne i Zamilovaný koláč.
petite_france_02
Pravé francouzské bagety, croissanty z čerstvého másla nebo skvělý ořechový chleba značky La Petite France byly zatím k dostání jen na farmářských trzích nebo vám je naservírovali jako první chod v hotelu Hilton či Marriott. Nyní se budou tyto delikatesy konečně prodávat i v kamenném obchodě. Prodejna s pravým francouzským šarmem vytvořená po vzoru tamních boulangerií a pattiserií se pod značkou Petite France Boulangerie otevírá 14. února v Myslíkově ulici č. 22 v Praze 1 – stylový podnik s lákavými výlohami a rohovým vchodem, ze kterého to i v zimě voní na celou ulici, začne fungovat právě na svatého Valentýna.
petite_france_01
Kromě slaných dobrot bude pekařství a cukrářství nabízet i čerstvě upečené tradiční francouzské sladkosti – třeba Zamilovaný koláč s čokoládou a vlašskými ořechy. Ten zahřeje v únoru nejen všechny milence, ale i ty, kteří mají rádi Francii, její výtečné pečivo a těší se už na jarní posezení u stolku s kávičkou a zákuskem tak, jak je to typické právě ve Francii.

Všechny lahůdky vyrobí každý den vlastníma rukama parta sedmi pekařů a dvou cukrářek v pekárničce Petite France Boulangerie v Lahovicích u Prahy, kde se jako jediní u nás začali před čtyřmi lety specializovat na čerstvé, ručně vyráběné křupavé pečivo ze země galského kohouta. Průměrně tu upečou okolo tisícovky baget a sedmi set croissantů denně – většinu z nich zatím spolkly čtyřhvězdičkové pražské hotely.
petite_france_04
Recept na Zamilovaný koláč (podle pekařů z Petite France Boulangerie)

Těsto na korpus (pečeme ve formě o průměru 27 cm):
Hladká mouka (225 g)
Cukr moučka (75  g)
Vejce (1 ks)
Cukr vanilka (3  g)
Máslo (150 g)

Náplň do korpusu:
Máslo (100  g)
Cukr krupice (50  g)
Hořká čokoláda (250  g)
Smetana (250  ml)
Hrozinky (200 g)
Vlašské ořechy (300  g)

Necháme povolit máslo, přidáme vanilkový i moučkový cukr, do směsi rozklepneme vejce, promícháme a přisypeme postupně mouku. Těsto dáme na 1 – 2 hodiny odpočinout do lednice, následně ho natlačíme do vymazané formy (okraje můžeme mírně zvednout, aby pak náplň dobře držela uvnitř) a pečeme asi 25 minut v  troubě nastavené na 190-200 stupňů. Mezitím připravíme náplň: v rendlíku rozpustíme máslo, přisypeme cukr a necháme opět dobře rozpustit. Poté přidáme hořkou čokoládu (nejlépe 60 %) a vše opět pomalu rozpustíme, nalijeme smetanu a nakonec vsypeme hrozinky a vlašské ořechy. Dobře promíchanou směs vlijeme do vychladlého korpusu a celý koláč dáme ztuhnout do chladničky.  Rozkrájíme a servírujeme všem, které milujeme…

zdroj:  Petite France Boulangerie

Sdílejte článek s přáteli

Doporučené články

Cvičení obličeje? Někomu to může znít zvláštně. Pod pojmem cvičení si posilování ve fitku, běh nebo jógu pro tělo. Ale

Voda je jedním z nejcennějších zdrojů naší planety a její udržitelné využívání je klíčové pro budoucnost. Přinášíme vám inspirativní příklady

Jemná práce si žádá co nejpřesnější nástroje! Chloupky a pokožka v intimní oblasti se liší od pleti a chloupků jinde

Přidejte se k nám