Nové francouzské pekařství a cukrářství Petite France Boulangerie otevře své dveře v Myslíkově ulici na sv. Valentýna a nabídne i Zamilovaný koláč.
Pravé francouzské bagety, croissanty z čerstvého másla nebo skvělý ořechový chleba značky La Petite France byly zatím k dostání jen na farmářských trzích nebo vám je naservírovali jako první chod v hotelu Hilton či Marriott. Nyní se budou tyto delikatesy konečně prodávat i v kamenném obchodě. Prodejna s pravým francouzským šarmem vytvořená po vzoru tamních boulangerií a pattiserií se pod značkou Petite France Boulangerie otevírá 14. února v Myslíkově ulici č. 22 v Praze 1 – stylový podnik s lákavými výlohami a rohovým vchodem, ze kterého to i v zimě voní na celou ulici, začne fungovat právě na svatého Valentýna.
Kromě slaných dobrot bude pekařství a cukrářství nabízet i čerstvě upečené tradiční francouzské sladkosti – třeba Zamilovaný koláč s čokoládou a vlašskými ořechy. Ten zahřeje v únoru nejen všechny milence, ale i ty, kteří mají rádi Francii, její výtečné pečivo a těší se už na jarní posezení u stolku s kávičkou a zákuskem tak, jak je to typické právě ve Francii.
Všechny lahůdky vyrobí každý den vlastníma rukama parta sedmi pekařů a dvou cukrářek v pekárničce Petite France Boulangerie v Lahovicích u Prahy, kde se jako jediní u nás začali před čtyřmi lety specializovat na čerstvé, ručně vyráběné křupavé pečivo ze země galského kohouta. Průměrně tu upečou okolo tisícovky baget a sedmi set croissantů denně – většinu z nich zatím spolkly čtyřhvězdičkové pražské hotely.
Recept na Zamilovaný koláč (podle pekařů z Petite France Boulangerie)
Těsto na korpus (pečeme ve formě o průměru 27 cm):
Hladká mouka (225 g)
Cukr moučka (75 g)
Vejce (1 ks)
Cukr vanilka (3 g)
Máslo (150 g)
Náplň do korpusu:
Máslo (100 g)
Cukr krupice (50 g)
Hořká čokoláda (250 g)
Smetana (250 ml)
Hrozinky (200 g)
Vlašské ořechy (300 g)
Necháme povolit máslo, přidáme vanilkový i moučkový cukr, do směsi rozklepneme vejce, promícháme a přisypeme postupně mouku. Těsto dáme na 1 – 2 hodiny odpočinout do lednice, následně ho natlačíme do vymazané formy (okraje můžeme mírně zvednout, aby pak náplň dobře držela uvnitř) a pečeme asi 25 minut v troubě nastavené na 190-200 stupňů. Mezitím připravíme náplň: v rendlíku rozpustíme máslo, přisypeme cukr a necháme opět dobře rozpustit. Poté přidáme hořkou čokoládu (nejlépe 60 %) a vše opět pomalu rozpustíme, nalijeme smetanu a nakonec vsypeme hrozinky a vlašské ořechy. Dobře promíchanou směs vlijeme do vychladlého korpusu a celý koláč dáme ztuhnout do chladničky. Rozkrájíme a servírujeme všem, které milujeme…
zdroj: Petite France Boulangerie