Věnujte trochu péče a pozornosti přípravě šálku čaje, pozvedne jej to z průměru na nádherně nezapomenutelný požitek. S čajem je to stejné, jako se všemi dobrými věcmi v životě!
Ohřívání vody
Vždy používejte čerstvou vodu. Voda, která už byla jednou převařena, je deoxidovaná a nebude z ní dobrý nálev. Pokud je to možné, voda by měla být přefiltrována, aby byl odstraněn chlór a jiná aditiva, která ovlivňují chuť. Ohřejte vodu na teplotu doporučovanou pro váš čaj (sypaný černý čaj 100°C, sypaný zelený čaj 90-100°C) za použití elektrické rychlovarné konvice nebo elektrického ohřívače vody. Jakmile voda dosáhne vhodné teploty, měla by být ihned nalita na čajové listy, aby vznikl nejlepší čaj. Zkontrolujte si čas vaření čaje, protože se u jednotlivých směsí liší. Při vaření zakryjte konvici víkem, aby teplo neunikalo ven. Když je váš čaj hotový, ihned odstraňte sypaný čaj ze sítka nebo pytlík a jemně zamíchejte.
Lesů Král
Láká vás vůně lesa? Máte rádi chuť čerstvých borůvek, ostružin, malin a brusinek? Připomeňte si chvíle klidu a pohody při procházkách přírodou. Dopřejte si relax s čajem z aromatického lesního ovoce.
Potřebujeme: černý čaj Ahmad, čerstvé lesní plody (nebo mražená lesní směs), tmavý cukr.
Postup: Lesní plody smícháme se lžičkou cukru. Pokud používáme mraženou směs, rozmrazíme část např. v mikrovlnné troubě. Do připraveného šálku dáme kousek skořice, zalijeme 2 dcl vroucí vody, vložíme sáček černého čaje, po dvou minutách sáček a skořici vyjmeme a přidáme 2 lž lesní směsi. Sladíme dle chuti tmavým cukrem.
Bruce Willis
Tajemství této charismatické kombinace spočívá v jedinečném spojení černého nebo zeleného čaje s chutí aromatických brusinek a tmavého cukru. Nechte se překvapit výjimečnou chutí.
Potřebujeme: černý nebo zelený čaj Ahmad, brusinkový sirup (příp. marmeláda), tmavý cukr.
Postup: Do připraveného šálku nalijeme 2 dcl vroucí vody, vložíme sáček čaje a necháme 2-3 min. louhovat (pro přípravu zeleného čaje necháme vodu 2 – 3 min. zchladnout na cca 80 st.). Do hotového čaje přidáme brusinkový sirup, příp. 2 lžičky marmelády z brusinek. Budete-li podávat hostům, před servírováním nerozmícháme, rozmíchá až host! Podle potřeby dosladíme tmavým cukrem.
After Eight
Kdo by neznal známou delikátní chuť čokoládových bonbónů After Eight – nezaměnitelnou kombinaci máty a čokolády. Patříte k milovníkům této delikatesy i vy? Ochutnejte silný matový nebo černý čaj s nachlazenou čokoládou a mátovým cukrem.
Potřebujeme: mátový nebo černý čaj Ahmad, čerstvou mátu, lžičku tmavého cukru, kousek kvalitní čokolády.
Postup: Do šálku vložíme sáček mátového čaje, zalijeme horkou vodou a necháme 2-3 min. louhovat. Poté přidáme snítku čerstvé máty a zasypeme lžičkou tmavého cukru. Servírujeme s kouskem kvalitní čokolády.
Dried Strawberry
Zažijte jedinečnou kombinaci pravého silného čaje Earl Grey a sladké okouzlující jahody. Tento mix přivede k dokonalosti kapka citronu a jahodový chips.
Potřebujeme: Earl Grey Ahmad, jahodovou marmeládu, citronovou šťávu, jahodové chipsy.
Postup: Do připraveného šálku vložíme sáček čaje Earl Grey a zalijeme vroucí vodou, louhujeme 2-3 minuty. Do čaje vmícháme 1 lžíci jahodové marmelády, a zakápneme několika kapkami citronu. Podáváme s připravenými jahodovými chipsy. Na dochucení můžeme použít i kousky čerstvé jahody.
Green n’ Lavender
Jste unaveni po náročném dni? Dopřejte si chvíli pro sebe u odpočinkového longu na bázi horkého zeleného čaje a uklidňujícího levandulového sirupu.
Potřebujeme: zelený čaj Ahmad, 4 cl levandulového sirupu, snítku levandule
Postup: V připravené sklenici zalijeme sáček zeleného čaje horkou vodou (cca 80 st.) a necháme 2-3 min. louhovat. Mezitím do servírovacího šálku vlijeme 4 cl levandulového sirupu a ihned zalijeme připraveným zeleným čajem. Dozdobíme snítkou levandule. V hrnci smícháme 0,7 l vody a 1kg cukru, přidáme rozemnuté kvítky z menšího svazku levandule a vše svaříme. Necháme několik hodin odstát a poté sirup přecedíme. Skladujeme v chladu v uzavřené láhvi.
Dobrou chuť přeje Váš Ahmad Tea!
zdroj: Ahmad Tea / komerční sdělení