Vstupte do světa mimořádných chutí a hřejivé atmosféry v době, kdy za okny dýchá nelítostná zima. Najděte útěchu i teplé objetí v šálku horké kávy a nechte se unést kreativitou při přípravě lahůdek, které udělají z každého doušku nezapomenutelný okamžik. Vyzkoušejte slaďoučké kávové kuličky, jež pohladí vaše chuťové buňky, nebo nechte svou kávu ožít v nečekaných kombinacích s marshmallows, až po špetku dobrodružství s whisky a likérem. Odkryjte nový rozměr chutí s lahodnou instantní kávou Jacobs Velvet Crema, kterou nyní najdete i v novém praktickém balení.
TIP: Ponořte se do bohaté sametové pěny a plné, výrazné chuti kávy Jacobs Velvet Crema s oříškovými tóny, kterou nově můžete zakoupit v praktickém balení. To jednoduše přesypte do originální sklenice, a v okamžiku tak prodlužte její životnost.
S balením o 180 g, kterým naplníte celou sklenici, připravíte 108 šálků lahodné kávy snadno a rychle. Doplňte svoji dózu s rozpustnou kávou Jacobs Velvet Crema v novém balení!
S kávou Jacobs Velvet Crema vykouzlíte na vánoční stůl třeba tyto recepty:
Kávové kuličky
• 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet Crema
• 100 g drcených sušenek nebo polámaného cukroví
• 100 g slazeného kondenzovaného mléka
• 100 g másla
• strouhané ořechy a kakao na obalení
Drcené sušenky pokapejte kávou rozpouštěnou ve 3 lžících horké vody, vmíchejte zahřáté kondenzované mléko a rozpuštěné máslo. Vytvarujte kuličky a obalte je ve strouhaných ořeších nebo kakau a nechte odležet v lednici.
Káva & Marshmallows
• 1 lžíce instantní kávy Jacobs Velvet Crema
• 350 ml mléka
• 1 lžíce tmavého cukru
• 2 lžíce kakaa holandského typu
• ½ lžičky mleté skořice
• špetka muškátového oříšku
• špetka chilli koření
• špetka soli
Na ozdobu:
• bonbóny marshmallows
• čokoládové čočky, čokoládový a karamelový sirup
• šlehačka
V kastrůlku za stálého míchání zahřejte mléko, cukr, kakao, kávu, koření a sůl. Rozdělte do dvou šálků, ozdobte šlehačkou, marshmallows, čokoládovými čočkami a polijte sirupy.
Káva s Kahlúou
• 300 ml kávy Jacobs Krönung
• 2 lžičky karamelového kondenzovaného mléka
• 40 ml whisky
• 40 ml kávového likéru Kahlúa
• šlehačka
• střepy ze slaného karamelu na ozdobu
Do silnostěnných sklenic vlijte kávu, whisky a likér. Oslaďte karamelovým salkem a ozdobte šlehačkou s karamelovými střepy.
Jak na karamelové střepy?
200 g cukru vsypte do velké pánve a na nízkém plameni zahřívejte. Jakmile karamel dosáhne tmavě zlaté barvy, nalijte ho na pečicí papír potřený tukem, posypte vločkovou solí a nechte zchladnout a ztuhnout. Po vychladnutí rozlámejte na střepy.
Pralinková káva
• 100 ml silné kávy Jacobs Velvet Crema
• 250 g tmavé čokolády
• 4 lžíce oblíbeného alkoholu, například brandy
• 300 ml smetany ke šlehání
• 1 lžíce třtinového cukru
• kakao + instantní káva Jacobs na poprášení + pralinky k podávání
Nalámejte 50 g čokolády do rendlíku a zalijte ji 100 ml smetany. Nechte na mírném ohni zcela rozpustit. Pak vychlaďte (nejlépe přes noc) a vyšlehejte do tuha. Poté nalámejte 200 g čokolády do rendlíku. Přilijte 200 ml smetany, kávu a přidejte alkohol. Míchejte do úplného rozpuštění. Směs rozdělte do šálků. Ozdobte připravenou pařížskou šlehačkou, poprašte kakaem a instantní kávou a podávejte s pralinkami.
Další recepty najdete na stránkách www.kavajacobs.cz.
Soutěž: Dnes jsme pro Vás připravili soutěž o kávu Jacobs Velvet Crema. Stačí správně odpovědět na otázku a jedna z pěti sklenic může být Vaše.
Soutěžní otázka: Kolik šálků lahodné kávy připravíte ze 180 g balení kávy Jacobs Velvet Crema?
a) 89
b) 98
c) 108
Správnou odpověď (ve tvaru A, B nebo C) zašlete na e-mail info@womanandstyle.cz do 10. 12. 2023, do předmětu uveďte JACOBS. Výherci budou o výhře informováni e-mailem, v případě zájmu si můžou výhru vyzvednout v redakci časopisu.
Staňte se fanoušky WOMAN&STYLE na Facebooku, Pinterestu nebo Instagramu a nepropásněte žádnou z připravovaných soutěží.
Účastí v soutěži potvrzujete souhlas s Obecnými podmínkami soutěží.
UKONČENO! Správná odpověď: C. Výherci: Radana V., Svatoňovice, Helena Č., Kolín, Kateřina H., Jilemnice, Vítek Z., Praha, Michaela R., Praha.