Recepty: Vánoční Wellington a Sváteční perníková zmrzlina

Na oslavy konce roku jsme pro vás připravili originální a kreativní recepty, se kterými zaručeně uspějete.

Vánoční Wellington, nejen pro vegany

Suroviny:
1 sáček Naturli‘ Shape Me mleté
4 lžíce oleje na smažení
1 červená cibule
100 g žampionů
2 stroužky česneku
2 lžíce sušených brusinek
1 hrst čerstvého špenátu
10 ml ovesného nápoje
2-3 lžíce pšeničné mouky
1 balení listového těsta
2 polévkové lžíce alternativního (rostlinného) másla
Sůl a pepř na ochutnání

Recept: Očistěte a nakrájejte houby, cibuli a česnek na malé kousky. Osmažte je na oleji. Přidejte Naturli‘ Shape Me mleté, brusinky a vše promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete a nechte několik minut smažit. Následně přidejte špenát, případně ještě dochuťte. Hmotu přendejte do mísy, přidejte ovesné vločky a mouku. Míchejte, dokud se vše nespojí v jednotnou hmotu. Vyválejte listové těsto a doprostřed položte směs z rostlinného mletého masa, který vytvarujte jako bochník. Konce listového těsta přeložte k sobě kolem mletého a poté těsto potřete rozpuštěným rostlinným máslem.

NaturliI‘ Wellington pečte na horkovzduch 30-40 minut při 180 °C. Podávejte s bramborovým salátem.

Děti i přátelé se štěstím rozplynou nad chutnou a lehkou zmrzlinou jako dezert, která je pouze z rostlinných přísad. Věděli jste ale, že zmrzlina nemusí sloužit pouze jako dezert? Zkuste si ji vychutnat třeba jako aperitiv – malinový sorbet s proseccem je dokonalou kombinací. Děti budou pro změnu nadšené ze sváteční zmrzlinové svačiny jako sandwiche politého čokoládou, nebo z poháru se sušenkami, šlehačkou a třeba prskavkou. Vánoční atmosféru můžete vykouzlit také přípravou netradiční perníkové zmrzliny, kterou můžete nahradit již snězené cukroví.
zmrzlinaSváteční perníková zmrzlina

Suroviny:
10 lžic moučkového cukru
2 lžičky Perníkového koření Vitana
400 ml smetany ke šlehání (40%)
8 ks perníčků nebo perníkových sušenek
4 žloutky

Recept: Žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem dohladka, trvá to zhruba 2–3 minuty. Vmíchejte perníkové koření a znovu prošlehejte, až se rovnoměrně rozptýlí. V jiné míse ušlehejte smetanu do polotuha. Vmíchejte ji do žloutkové směsi. Podle chuti do ní rozdrobte dva perníčky a zlehka promíchejte.

Směs vlijte do nádoby zmrzlinovače a nechte umíchat zmrzlinu, zhruba po 30–40 minutách začne být hutná. Přesuňte ji do plastové nádoby, rozdrobte do ní zbylé sušenky, promíchejte a uložte alespoň na 3 hodiny do mrazáku.

Pokud zmrzlinovač nemáte, nalijte směs do plastové nádoby s víčkem, rozdrobte do ní zbylé sušenky, lehce promíchejte, přiklopte nádobu víčkem a vložte do mrazáku na 10–12 hodin. Z počátku každých 20 minut, po 3 hodinách každou půl hodinu a po 6 hodinách jednou za hodinu promíchejte směs vidličkou, abyste rozbili případné ledové krystalky. Zmrzlina bude po zmrznutí krásně krémová.

Zdroj: Vitana / komerční sdělení

Sdílejte článek s přáteli

Doporučené články

Ferragamo představuje první dámskou vůni, která vznikla pod kreativním vedením Maximiliana Davise. „Fiamma“ v italštině znamená plamen – symbol inspirace

Dnes si bez mikrovlnky, robotického vysavače nebo kávovaru neumíme představit ráno. Ale co naše babičky? Ty žily bez těchto moderních

Domov si vytváříme roky, někdy celý život. Ale když přijde pohroma, rozhoduje pár čísel na papíře – hodnota, na kterou

Přidejte se k nám