Připravte si osvěžující ovocnou bombu

Léto ještě nekončí, každopádně nás podle předpovědi čeká teplý víkend. Připravte si osvěžení podle vašeho gusta! Budete mít pod kontrolou výběr surovin, a navíc nebudete potřebovat žádné speciální výrobníky ani chladící mísy. Jednoduše zkombinujte ovoce a mléčné výrobky, které máte rádi a vyrobíte si zmrzlinu vašich snů.

Na složitou přípravu zapomeňte. Využijte odšťavňovač nebo mixér a ingredience rozmixujte na co nejmenší kousky tak, aby vám vznikl krém. Tedy stejně, jako byste postupovali při výrobě smoothie. Ovoce i mléčné výrobky můžete kombinovat dle vlastní chuti a představivosti. Do přípravy můžete zapojit i ty nejmenší.

Vybírejte poctivě
Největší přidanou hodnotou domácí zmrzliny je její kvalita. Nejen, že máte pod dohledem, kolik cukru použijete, ale rovněž si můžete zvolit vlastní ovoce i mléčné výrobky. Ovoce i mléčné produkty v bio kvalitě, pocházející z produkce ekologického zemědělství, pak budou zárukou kvality. Ty nejhodnotnější pak obsahují maximální množství vitamínů a minerálů v dobře vstřebatelné podobě pro vaše tělo. Při pěstování bio ovoce se nepoužívají umělé postřiky ani průmyslová hnojiva a například bio mléko, ze kterého se výsledné produkty vyrábějí, obsahuje až o 68 % více omega-3 mastných kyselin než mléko konvenční. Kromě bio farem, kam si můžete přijet ovoce i mléčné výrobky sami vybrat, můžete využít i internetové ochody a supermarkety, kde biopotraviny poznáte podle označení logem biolistu a biozebry.

Kombinacím se meze nekladou
Hrajte si s ovocem i mléčnými produkty. Zakysaná smetana, bílý jogurt, tvaroh, mandlové mléko i mléko z ovesných vloček – zkrátka si dopřejte to, na co máte chuť. Do receptů je pak ideální především sezónní ovoce, jako jsou třeba jahody, broskve, maliny nebo borůvky. Uvidíte, že vám tato sladká osvěžující lahůdka přijde v horkých dnech vhod.

Oblíbená jahodová zmrzlina

Ingredience:
– 1 ks bio zakysané smetany
– 1 ks bio bílého jogurtu
– 1 kg bio jahod
– 2 polévkové lžíce třtinového cukru

Jahody očistěte, umyjte a společně s jogurtem přidejte do kuchyňského robotu. Mixujte, dokud nevznikne směs o konzistenci krému. Mezitím si v druhé misce připravte smetanu s cukrem, které rozmícháte dohladka. Nakonec obě směsi dobře promíchejte a dejte zmrazit.
Oblíbená jahodová zmrzlinaNeobyčejná mátová zmrzlina

Ingredience:
– 80 g bio cukru
– 300 ml bio mléka
– 300 ml bio smetany
– hrst máty v biokvalitě

Smícháme cukr s mlékem i mátou a zahřejeme tak, aby se cukr rozpustil, ale směs neprošla varem. Podle chuti případně přidejte cukr. Následně nechte vychladnout v lednici a hotovou směs posléze sceďte. Přidejte smetanu a vše rozmixujte. Takto připravenou zmrzlinu vložte do uzavíratelné nádoby určené do mrazáku.

Zdroj: PEPR Consulting / komerční sdělení

Sdílejte článek s přáteli

Doporučené články

Pro silnou imunitu je klíčové zajistit tělu dostatek několika vitamínů a minerálů, které podporují obranyschopnost. Jsou to zejména vitamíny: C,

Česká značka niche parfémů ORACULUM slaví své 3. narozeniny. Za tuto dobu si vybudovala oblíbené produktové portfolio a stala se

Cvičení obličeje? Někomu to může znít zvláštně. Pod pojmem cvičení si posilování ve fitku, běh nebo jógu pro tělo. Ale

Přidejte se k nám