Podzimní sychravé počasí je tu a s ním i chladné a šedé dny. Naše tělo si přirozeně žádá změnu jídelníčku a touží po teplých a vydatných pokrmech. V kavárnách CrossCafe už jsou na poptávku po podzimních chutích připraveni. Zajít si můžete na vydatnou dýňovou polévku, javorové latte, nebo výtečný dezert ForêtNoire.
Javorové latte
Pro milovníky ochucených káv baristé CrossCafe připravili Javorové latte. Javorový sirup dokonale nahrazuje cukr, a přitom nepřebíjí chuť kávy. Hosté si zároveň tento sirup mohou objednat i do všech ostatních káv v nabídce CrossCafe. Kávu v CrossCafe připravují z pečlivě vybrané kávové směsi na prvotřídních italských pákových kávovarech.
Dýňová polévka
Nabídku polévek obohatil dýňový krém z pečených dýní. Stejně jako ostatní polévky je připravován v plzeňské výrobně CrossCafe, kde jsou dýně nejprve s kořením upečeny, a pak společně s cibulkou proměněny do krémové polévky. Polévku následně dozdobí dýňová semínka a pár kapek dýňového oleje.
Forêtnoire
Tradiční višňovo-čokoládový dort si již získal své příznivce, které okouzlil svým vláčným čokoládovým korpusem a hrou nasládlých višní se šlehačkou. Všechny dorty vznikají pod rukama plzeňských cukrářek, a tak kavárny CrossCafe zaručují jejich prvotřídní kvalitu.
Svařák
Do nabídky se letos na podzim vrací také svařené víno, jeden ze symbolů nastupujících chladných dnů. Svařák je připravován vždy čerstvý z jihoafrického červeného vína, skořice, hřebíčku a badyánu.
Tuňákový sendvič
V pražské kavárně Strossmayerák a v Havířově si hosté mohou pochutnat také na novém tuňákovém sendviči, který je oblíbenou svačinou i lehkým obědem. Připravován je přímo v kavárně z nejkvalitnějších surovin a díky praktickému obalu představuje ideální variantu pro oběd na cestách.
Zdroj: CrossCafe / foto: bigstock, CrossCafe / komerční sdělení