Dopřejte svým letním večerům u grilu originální exotickou příchuť. Běžné menu stačí jednoduše obměnit přidáním zajímavých melounových receptů. Připravte si grilovaný meloun s krevetami, melounové caprese a na závěr osvěžující melounové daiquiri. Šťavnaté bezpeckové melouny Bouquet, které vyrostly ve slunném Španělsku, báječně poslouží do hlavního jídla, nápoje i jako sladké osvěžení. Kromě toho, že neobsahují jadérka, se pyšní také plnou chutí, vitamíny a antioxidanty. Grilovací menu díky tomu odlehčí.
Recept na grilovaný meloun s krevetami je velmi snadný, okouzlíte s ním však při každé příležitosti. Suroviny v salátu můžete obměňovat podle vlastních chutí, nezapomeňte však na svěží exotickou chuť. Výhodou tohoto jídla je navíc to, že nezanechává pocit těžkosti, takže po něm můžete protančit noc.
Budete potřebovat:
bezpeckový melounu Bouquet
10 předvařených krevet
salát Little Gem (můžete použít též jiný římský salát)
černé olivy
avokádo
mozzarellu
šťávu z limetky
olivový olej
sůl a pepř
Meloun si nakrájejte na trojhránky a na olivovém oleji grilujte každou stranu asi 4 minuty. Mezitím si připravte do misky salát, avokádo, mozzarellu, olivy, sůl, pepř a lehce promíchejte. Nakonec ogrilujte krevety na olivovém oleji. Na talíř servírujte nejprve salát, pak meloun a nakonec krevety. Zakápněte limetkovou šťávou. Pokrm můžete také zlehka posypat hrubozrnnou mořskou solí.
Netradiční kanapky caprese s červeným a žlutým melounem si můžete nachystat v dostatečném předstihu, abyste s nimi později okouzlili své hosty. Kombinace melounu, kozího sýra a balzamika zajistí jednoznačný úspěch a body za originalitu navíc.
Na recept si připravte:
červený a žlutý bezpeckový meloun Bouquet
rukolu
kozí sýr
kardamon
olivový olej
balzamiko
Rozehřejte grilovací pánev, přidejte balzamiko, kardamon a trochu olivového oleje. Směs nepřepalujte. Květinovu formičkou vykrojte z červeného a žlutého bezpeckového melounu Bouquet květinky, které na pánvi lehce ogrilujte. Střídavě pokládejte vrstvu melounu, rukoly a kozího sýra. Celý postup opakujte ještě jednou a zakončete melounovou květinkou. Na závěr vše dochuťte olivovým olejem a balzamikem. Pokud se stane, že květinky nebudou držet, nezoufejte, toto caprese můžete podávat i v salátových miskách.
Dopřejte si na oslavu prázdninového večírku drink, který chutná jako léto samo. Melounové daiquiri připravíte raz dva a podobnou rychlostí zmizí ze stolu. Skvěle doplní cokoli z grilu, ale hodí se i jako originální přípitek.
Potřebovat budete:
½ šálku mraženého bezpeckového melounu Bouquet
2 lžíce limetkové šťávy
2 lžíce cukru krupice
4 cl bílého rumu
6 kostek ledu
Do mixéru přisypte cukr (pro exotičtější chuť můžete přidat kokosový cukr) a přelijte limetkovou šťávou. Přidejte meloun, rum, ledové kostky a vše rozmixujte. Melounové daiquiri ihned podávejte, aby neroztálo.
Zdroj: Anecoop / komerční sdělení