Nejlepší nápady často pochází od matky přírody. Říší zvířat se nechala inspirovat i značka Fissler. Díky tomu vám dnes internetový obchod luxurytable.cz může představit senzaci roku – inovativní samoostřící nože. Ty byly inspirovány zuby bobrů, které zůstávají vždy ostré.
Nové nože Fissler Bionic, stejně jako zuby těchto hlodavců, zůstávají ostré, aniž byste je museli brousit. Bobři svými zuby dokážou dokonce kácet stromy, přesto se jejich zuby nikdy neopotřebují ani neotupí. Čím to je? Princip je poměrně jednoduchý.
Jejich zuby jsou, stejně jako nové nože Bionic, složeny ze dvou odlišných materiálů. Jedním z nich je měkčí dentin, který je obalený extrémně tvrdým smaltem. Tyto dva materiály se opotřebovávají na odlišných úrovních, což zaručuje vždy ostrou hranu. S pomocí patentované technologie značka Fissler tento princip pro nové bionické nože ještě vylepšila. Stejně jako ostatní nože Fissler mají i tyto čepel vyrobenou z vysoce kvalitní chrom-molybdenové vanadiové oceli. Na jedné straně mají navíc další potah. Ten se skládá ze speciální látky, která je prakticky stejně tvrdá jako nejtvrdší materiál na světě – diamant. Výsledkem je nůž, který je ostrý a zůstává ostrý. To vše bez ostření.
Nové Fissler bionické nože zaručují snadnou práci v kuchyni – jsou vždy při ruce a hodí se na vše od masa, ryb až po zeleninu. Vše může být připraveno rychle a bez ostření, které zabere spoustu času.
Limitovaná edice Bionic je dostupná ve dvou provedeních – jako kuchařský nůž – pro každou příležitost – na krájení bylinek, ryb, masa či zeleniny a jako „Santoku“ nůž – asijská krájecí senzace s velkým ostřím – nekompromisní při krájení zeleniny, ryb a masa. Nože Fissler jsou vyráběny ručně v Německu, mají nejvyšší možnou ochranu proti korozi a záruku na ostří 20 let. Nůž Bionic je jediný svého druhu. Koupit jej můžete na internetových stránkách www.luxurytable.cz. nebo v pražském obchodě Villeroy & Boch v OD Kotva na Náměstí Republiky.
text: luxurytable / foto: bigstock, luxurytable / komerční sdělení