Nevíte co vařit? Máme pro vás 2 skvělé recepty

Výživově velmi bohatá a snadno dostupná – to je čočka. Je bohatým zdrojem bílkovin a vlákniny, obsahuje také významné minerály a vitamíny (např. B1, B6, kyselinu listovou, železo, hořčík, draslík…). Vzhledem k nízkému obsahu tuku je vhodná i pro diety zaměřené na snížení hmotnosti.

Čočka je snadno připravitelná, hodí se do celé řady pokrmů – od polévek až po přílohy.

Pro inspiraci jsme pro vás dnes připravili recept na Čočkový mix se žampiony.

Na 4 porce budete potřebovat:
250 g čočky beluga Menu Gold
100 g quinoy červené Menu Gold
100 g rýže basmati natural Menu Gold
1 lžíce řepkového oleje
1 cibule
1 žlutá paprika
400 g hnědých žampionů
1 středně velká mrkev
zeleninový vývar
100 g hrášku
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce provensálského koření
1 lžička ghee
sůl

Postup: Rýži, quinou a čočku beluga propláchneme a uvaříme podle návodu na obalech do měkka. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou papriku, žampiony a očištěnou a nastrouhanou mrkev. Zalijeme trochou vývaru a cca 10 minut povaříme. Poté přimícháme uvařenou čočku beluga, hrášek a protlak, osolíme, okořeníme a povaříme dalších 5 minut. Na závěr přidáme ghee pro zjemnění chuti. Čočkový mix servírujeme s rýží a quinoou jako hlavní jídlo.

Náš tip: Pro lehčí stravitelnost můžeme vyměnit žampiony za hlívu ústřičnou.

Další skvělou potravinou je basmati rýže, ceněná zejména pro svou jemnou oříškovou chuť a výraznou vůni. Od běžné rýže se odlišuje nejen svou chutí, ale i výživovými hodnotami. Obsahuje důležité vitamíny a minerály, jako jsou mangan, hořčík, fosfor, zinek a železo, dále vitamíny B1 a B3.

Basmati rýže je skvělou přílohou k masu, rybám i zeleninovým pokrmům. My vám dnes představíme recept na Kořeněnou basmati rýži s halloumi.

Na 4 porce budete potřebovat:
300 g rýže basmati Menu Gold
250 g květáku
100 g červené cibule
2 stroužky česneku
20 g zázvoru
200 g sýru halloumi
Kari
Kurkuma
Řepkový olej
Chilli papričky

Postup: Rýži uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Květák nalámeme na menší růžičky, spaříme a zprudka zchladíme. Na oleji zarestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Přidáme spařený květák. Ochutíme kari a kurkumou. Přidáme uvařenou rýži a prohřejeme. Halloumi nakrájíme na kostičky, potřeme olejem a z obou stran krátce opečeme na rozpálené pánvi. Kořeněnou rýži s halloumi servírujeme ozdobenou nakrájenými chilli papričkami.

Zdroj: MC Consultant / komerční sdělení

Sdílejte článek s přáteli

Doporučené články

Ferragamo představuje první dámskou vůni, která vznikla pod kreativním vedením Maximiliana Davise. „Fiamma“ v italštině znamená plamen – symbol inspirace

Dnes si bez mikrovlnky, robotického vysavače nebo kávovaru neumíme představit ráno. Ale co naše babičky? Ty žily bez těchto moderních

Domov si vytváříme roky, někdy celý život. Ale když přijde pohroma, rozhoduje pár čísel na papíře – hodnota, na kterou

Přidejte se k nám