Období od ledna do příchodu jara se někdy zdá nekonečné. Věčná zima, promrzlé ruce a řádící virózy nám na náladě moc nepřidají. Příjemnou „maličkostí“, která pomáhá studené období překlenout, může být horký nápoj. Ten tělo pěkně prohřeje a je skvělým podpůrným prostředkem při léčbě nachlazení. Některé horké nápoje nám dokonce pomůžou nemocem předcházet. Jedním takovým „zázračným“ nápojem je Yuzu tea.
Díky velkému množství vitamínu C po staletí se Yuzu tea pije v Jižní Koreji jako prevence proti chřipce. Šťáva, kůra i semena ovoce yuzu mají řadu pozitivních účinků, nejen antioxidační, ale také protizánětlivé, protirakovinné či antimikrobiální vlastnosti.
„Velkou výhodou Yuzu tea je, že se s ním dá opravdu čarovat. Připravíte z něj nejen mnoho variant horkých nápojů, které nám přijdou vhod teď v zimě, ale také spoustu studených, alkoholických i nealkoholických variant. Využijete ho také při přípravě dezertů,“ říká Eliška Hynková ze společnosti Yuzu.
Už ze samotného Yuzu vytvoříte skvělý horký nápoj: „Stačí ho dát do hrnku a zalít vodou. Vznikne tak nápoj s velice netradiční, ale báječnou chutí,“ doplňuje Hynková. Yuzu tea můžete přidat také do čaje místo medu a citronu. Varianta se zázvorem je pak absolutním zabijákem bacilů. Překvapivě skvělé je i jako doplněk matcha čaje. „A pokud máte rádi něco ostřejšího, můžete Yuzu tea podle chuti doplnit rumem,“ dodává Hynková.
Zdroj: Insighters s.r.o. / komerční sdělení