Naservírujte strašidelné halloweenské menu

Blíží se Halloween a kdy jindy se kreativně vyřádit než právě na tento duchařský svátek. Vyzkoušejte originální recepty, které ozdobí každou halloweenskou párty.

Tagliatelle s olivami

Na těstoviny potřebujete:
1 balení čerstvých tagliatelle
½ bílé cibule
1 lžíce bazalkového nebo petrželového pesta
1 vanička zelených oliv naložených v chilli
10 sušených rajčat
1 stroužek česneku
200 ml Extra kečupu Otma Gurmán Jemný
strouhaný sýr dle chuti – gouda, cheddar, parmazán
1 lžíce olivového oleje na smažení
sůl a pepř

Postup: Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě. Nakrájejte najemno cibulku. Sušená rajčata a olivy si připravte na půlky (můžete si nechat celé na ozdobu), česnek na plátky. Na olivovém oleji osmahněte cibuli, přidejte rajčata, česnek, olivy a asi po 2 minutách zalijte Extra kečupem Otma Gurmán Jemný. Pak přidejte lžíci pesta a nechejte minutu probublat. V pánvi nebo hrnci smíchejte směs s těstovinami. Následně dochuťte kořením. Na talíři můžete ozdobit jídlo sýrem nebo celými olivami.

Halloweenské rakvičky plněné pancettou, pórkem a zázvorem

Na 4 rakvičky potřebujete:
1 balení listového těsta
2 vaničky nakrájené pancetty
200 ml Extra kečupu Otma Gurmán Jemný
asi 10 cm pórku
asi 2 cm zázvoru
1 malou bílou cibuli
1 stroužek česneku
100 g strouhaného cheddaru
1 vejce na potření
sůl, pepř, chilli dle chuti

Postup: Těsto si vyválíte na pomoučněné ploše asi na 0,5 cm plát. Těsto by nemělo být příliš tenké, aby se při manipulaci netrhalo. Nožem si vyřezejte 8 tvarů připomínajících rakvičky. Na rozpálenou pánev přihoďte pancettu, která pustí tuk, a tak k ní můžete hned přidat i najemno nakrájenou cibulku. Pórek si připravte na tenká kolečka a přidejte ho ke zlatavé cibuli a masu. Nechte chvilku podusit a přilijte Extra kečup Otma Gurmán Jemný. Do směsi pak prolisujte stroužek česneku a kousek zázvoru. Nechejte minutu pobublávat. Dochuťte solí, pepřem a případně chilli papričkou či kořením. Mezitím si rozšlehejte vejce a rozpalte troubu na 200 stupňů. Pak pomocí velké lžíce pokládejte směs na těsto. Posypte (nebo zastrouhejte) sýrem. Okraje, které vám zbyly kolem pancetty, potřete rozšlehaným vejcem a přiložte druhý plát rakvičky. Okraje přitlačte hroty vidličky a „víko“ propíchněte vidličkou do tvaru kříže. Potřete rozšlehaným vejcem a pokládejte na plech vyložený pečícím papírem. Rakvičky pečte asi 12 minut, dokud nebudou krásně zlaté. Můžete servírovat s miskou Extra kečupu Otma Gurmán Jemný a špetkou chilli.

Zdroj: Hamé / komerční sdělení

Sdílejte článek s přáteli

Doporučené články

Voda je jedním z nejcennějších zdrojů naší planety a její udržitelné využívání je klíčové pro budoucnost. Přinášíme vám inspirativní příklady

Jemná práce si žádá co nejpřesnější nástroje! Chloupky a pokožka v intimní oblasti se liší od pleti a chloupků jinde

Ne každý ví, že součástí kvalitních pojištění jsou i asistenční služby, která vám mohou velmi pomoci při haváriích a v

Přidejte se k nám