Nachystejte si kapustu a luštěniny v jídlech, po kterých se zapráší

Kapusta získala nepříliš dobrou pověst především díky výtvorům mnoha školních jídelen. A luštěniny jí kdysi bývaly v patách. Kapustu si však můžeme představit jako zelený štít proti řadě zákeřných nemocí, spolu s luštěninami je nabitá vitamíny, minerály, vlákninou a dokáže dobít energií. Je proto škoda odstavit ji na vedlejší kolej. Stačí si vybrat dobrý recept. Mexická polévka a vegetariánské kapustové karbanátky pak zmizí z talíře během chvilky.

Na mexickou polévku budete potřebovat:
1 balení Sombrero Dione Extra 450 g
400 g zadního hovězího
2 cibule
3 stroužky česneku
olivový olej
sůl
pepř
sladkou papriku
petržel
koriandr nať
Mexicka-polevka
Hovězí maso nakrájejte na drobné kousky a spolu s cibulí a česnekem orestujte na olivovém oleji. Osolte, opepřete a poduste do měkka přibližně 45 min. Mezitím si zeleninovou směs Sombrero Dione Extra 450 g připravte podle návodu na obalu. Tj. vysypte do cca 200 ml osolené vroucí vody a v zakrytém hrnci krátce povařte a pak sceďte. Poté smíchejte Sombrero Dione Extra 450 g s masem, dochuťte kořením a vařte dalších 15 min. Polévku můžete ještě dochutit čerstvě nakrájeným koriandrem.

Po výrazné a hutné polévce si můžete odlehčit vaše menu skvělými vegetariánskými kapustovými karbanátky.

Pro přípravu vegetariánských kapustových karbanátků (6-8 ks) budete potřebovat:
1 balení Kapusty řezané Dione 450 g
200 g brambor
jarní cibulku
nasekaný koriandr
3 lžíce másla a na opékání
špetku chilli
sůl
pepř
Vegetarianske-kapustove-karbanatky
Kapustu řezanou Dione 450 g vysypte ze sáčku do hrnce s půl litrem osolené vroucí vody, krátce povařte a sceďte. Mezitím si nakrájejte na kolečka jarní cibulku, orestujte na másle, osolte, opepřete. Uvařte zhruba 200 g oloupaných nakrájených brambor, které osolte a pokmínujte. Poté brambory rozšťouchejte. Smíchejte povařenou kapustu s orestovanou jarní cibulkou, přidejte rozšťouchané brambory, koriandr, sůl, pepř a chilli dle chuti. Rukama namočenýma ve studené vodě tvořte karbanátky, které na másle po obou stranách opečte do zlatova.

Sklizenou surovinu Agrimex Vestec a.s. zpracovává v nejmodernějším výrobně-skladovém areálu v České republice, v Panenských Břežanech. Strategická poloha závodu umožňuje zpracování sklizené zeleniny během několika hodin po sklizni. Produkty značky Dione jsou k dostání ve všech běžných potravinových řetězcích jako je např. Albert, Billa, Kaufland nebo Tesco. Recepty a tipy, jak výrobky Dione zpracovat najdete na www.mojedione.cz.

Zdroj: Agrimex Vestec a.s. / komerční sdělení

Sdílejte článek s přáteli

Doporučené články

Pitný režim dětí je důležitým tématem pro zdravý vývoj. Rodiče často stojí před otázkou, co je pro jejich potomky nejlepší

Každodenní rutina může být uklidňující, ale také ubíjející. Když dny splývají v jeden a my jen mechanicky plníme své povinnosti,

Novoroční čas a zejména měsíc únor často spojujeme s abstinencí či omezováním konzumace alkoholu. Nealkoholická piva mohou být alternativou, která

Přidejte se k nám