Dny se zkracují, teplota klesá a vy si pochutnáváte na jedinečné kombinaci voňavých švestek se špetkou skořice ve svěžím Selském jogurtu od Hollandie, který je plný prospěšných bakterií BiFi. Aby byla iluze dokonalého podzimního nebo zimního dne dokonána, najdete na kelímku této nové příchutě v limitované edici obrázky.
Věděli jste, že první selské jogurty u nás začala vyrábět Karlovarská mlékárna Hollandia? V čem se liší tyto jogurty od ostatních? Především ve způsobu zrání.
Do selských jogurtů se přidají veškeré dobroty, v tomto případě tedy švestky se špetkou skořice, a poté se nechají zrát tradičním způsobem v kelímku. Chuť limitované edice od Hollandie představuje prostou a lahodnou kombinaci, které nikdy neodoláte. Nejenže si pochutnáte, ale zároveň potěšíte i váš organismus, a to především zažívání. Selské jogurty totiž obsahují prospěšné bakterie Bifi dobacterium a Lactobacillus acidophilus.
Zakoupíte: Albert, Billa, Tesco, Globus, Hruška, Rohlík.cz, Košík.cz, CBA, TUTY a TIP za cenu 14,90 Kč.
Bezlaktózové jogurty od Hollandie
Máte v rodině někoho, kdo trpí laktózovou intolerancí, ale zároveň miluje svěží chuť ovocných jogurtů? Už se nemusí omezovat. Česká Hollandia totiž vyrábí bezlaktózové jogurty, které jsou lépe stravitelné, obsahují prospěšné BiFi bakterie a navíc v nich nenajdete žádná umělá aromata, barviva a ani konzervanty. V chladících boxech na vás čekají krémové bezlaktózové jogurty ve dvou nejoblíbenějších příchutích – jahoda a borůvka.
Laktózová intolerance znamená neschopnost nebo sníženou schopnost trávit mléčný cukr. Na vině je nedostatek enzymu zvaný laktáza, který dokáže laktózu rozštěpit na dva jednoduché cukry. Nesnášenlivost laktózy se projevuje např. nadýmáním, plynatostí, křečemi, průjmem, zvracením apod. Postihuje přibližně 10-20 % české populace. Každého zasáhne v různé míře. To znamená, že někdo má problém pouze s mlékem, ale ostatní mléčné výrobky stráví poměrně dobře, jiný nemůže konzumovat téměř žádné produkty z mléka, aniž by riskoval výše zmiňované nepříjemné symptomy.
Protože by ale měly mléčné výrobky díky svým benefitům představovat jeden z pilířů naší stravy, rozhodli se v mlékárně Hollandia začít vyrábět bezlaktózové jogurty. Díky tomu si je mohou dopřávat i lidé s laktózovou intolerancí.
Co najdete v krémových bezlaktózových jogurtech Hollandia?
Kvalitní mléko z prověřených farem, vybrané voňavé plody (jahody nebo borůvky) a prospěšné bakterie BiFi.
Jak se upravil obsah mléčného cukru neboli laktózy?
Pomocí speciálně vyvinutého enzymu. Ten dokáže během procesu fermentace (kysání) rozložit špatně stravitelnou laktózu na lehce stravitelnou glukózu a galaktózu. Pokud byste vyzkoušeli dva jogurty, kdy jeden z nich bude bez laktózy a druhý s ní, nedokážete určit, který je který.
Zakoupíte: Rohlík.cz, Košík.cz, TUTY a TIP za cenu 14,90 Kč.
Více o produktech Hollandia na www.hollandia.cz.
Zdroj: Hollandia / foto: gbigstock, výrobce / komerční sdělení