Espresso Tonic: Letní osvěžení a nabuzení v jednom

Toužíte během horkých dní po drinku, který vás osvěží a zároveň nakopne? Inspirujte se u oblíbeného řetězce kaváren CrossCafe s receptem na Espresso Tonic, který je vyhlášený díky dokonalé kombinaci hořkosti, kyselosti a sladkosti. Kavárny CrossCafe navíc nabízejí také variantu s grepem – Grepresso, které se u zákazníků těší čím dál větší oblibě.

Instrukce pro domácí přípravu Espresso Tonicu:
¾ sklenice ledu
¼ limetky
150 ml vychlazeného toniku
30 ml kávy – doporučujeme 100% výběrovou kávu (arabiku) z nabídky CrossCafe Pražírny

Postup:
1. Sklenici naplňte ze tří čtvrtin ledem.
2. Na led vymačkejte čtvrtku limetky, kterou následně vhoďte do sklenice.
3. Zalijte cca 150 ml vychlazeného toniku a na závěr přímo do sklenice přes kostky ledu pusťte espresso. Tím docílíte oddělení vrstev a efektního vzhledu výsledného drinku. Espresso můžete udělat i zvlášť a do sklenice nalít z hrnečku nebo konvičky.

Praktický tip:
Velikost sklenice zvolte podle toho, jak silnou kávu máte rádi a kolik chcete použít ledu. Zákazníci Crosscafe preferují větší verze nápoje, kdy tím získávají pořádné osvěžení.
Doporučujeme pro nápoj využít některou ze 100% výběrových káv (arabik) z nabídky CrossCafe Pražírny, která vyzdvihne svěží a ovocný chuťový profil podtržený kombinací limetky a toniku.

Zásadní je i výběr kvalitního toniku. Ideální je prémiový tonic Double Dutch, který je díky kvalitě a velikosti balení vhodnou variantou pro domácí přípravu tohoto nápoje.

CrossCafe Espresso Tonic L stojí od 89 Kč
CrossCafe Espresso Tonic XL stojí od 109 Kč
CrossCafe Grepresso L stojí od 89 Kč
CrossCafe Grepresso XL stojí od 109 Kč

Zdroj: CrossCafe / komerční sdělení

Sdílejte článek s přáteli

Doporučené články

Horoskop a tarot jsou dvě samostatné a jedinečné formy věštění, které mají své pevné místo v esoterice. Zatímco horoskop vychází

Ozdobit přírodní vánoční stromeček v domácnosti s kotětem samozřejmě není nemožné, vyžaduje to ale zvýšenou opatrnost, abyste minimalizovali rizika pro

Zatímco u nás jíme polévky zpravidla před obědem nebo sáhneme po výživnější variantě k večeři, ve světě se podávají úplně

Přidejte se k nám