Dip – perfektní dochucovadlo, které vylepší každou večeři

Ať už chystáte k večeři cokoli – maso nebo jen zeleninu, zkuste ji tentokrát trochu vyšperkovat. Dip z čerstvého bio jogurtu nebo poctivé zakysané smetany dokáže divy a ozvláštní každé vaše jídlo.

Dip je moderní označení pro hustší omáčku, do které si během jídla namáčíte nejrůznější kousky – od masa, přes grilovaný sýr, syrovou zeleninu či třeba bramborové a tortilové chipsy. Základem chutného dipu bývá bílý jogurt, zakysaná smetana nebo majonéza. Ať už zvolíte cokoli, vždy dbejte na kvalitu! Tu vám zaručí produkty označené zkratkou BIO, které poznáte podle loga biolistu či biozebry na obale. Bude tak mít jistotu, že se jedná o kvalitní produkt, do něhož nebyla přidaná žádná chemie, ochucovadla ani zlepšovala vůně či konzistence.

Recepty:

Tradiční dip

Budete potřebovat: 1 kelímek bio jogurtu, 2 stroužky bio česneku (nebo podle chuti), bio pažitka či jarní cibulka, sůl a pepř

Postup: Pažitku a cibulku nasekejte, vše smíchejte, dochuťte podle sebe a podávejte k tortillovým lupínkům, nakrájené syrové zelenině i pečeným bramborám.

Tip: Pro ozvláštnění můžete přidat 1 lžíci kečupu

Dip z červené řepy

Budete potřebovat: 1 kelímek bio zakysané smetany, 1 vařená bio řepa, 2 stroužky bio česneku, citronová šťáva z bio citrónu, bio olivový olej, bio tymián (sušený), sůl a pepř

Postup: Řepu rozmixujte nebo nastrouhejte najemno. Přidejte smetanu, rozmačkaný česnek, kapku olivového oleje. Dochuťte tymiánem, citrónem, solí a pepřem.

Tip: Můžete navíc nastrouhat sýr typu eidam, přidat půlku cibule rozkrájené najemno a navrch čerstvou petržel
Dipy - červená řepaČedarový dip
Známý dip, který se podává především k mexickým nachos, můžete vyzkoušet i ke kusu pořádného hovězího.

Budete potřebovat: 200 g bio čedaru (či jiného bio tvrdého sýru), 150 ml bio mléka, 2 bio vejce, 1 lžíce bio hořčice, 2 lžíce hladké bio mouky, kousek bio másla, sůl a pepř

Postup: Do rozehřátého másla přisypte mouku a vytvořte jíšku. Do ní přilijte mléko a nastrouhaný čedar. Sýr nechte pořádně rozehřát a následně přilijte rozšlehaná vejce a hořčici. Dochuťte solí a pepřem. Pro milovníky pálivého doporučujeme přidat špetku mletého chilli.

Tip: Hotovým dipem přelijte nachos a navrch přidejte papričky jalapenos.

Zdroj: Pepr Consulting / komerční sdělení

Sdílejte článek s přáteli

Doporučené články

Jemná práce si žádá co nejpřesnější nástroje! Chloupky a pokožka v intimní oblasti se liší od pleti a chloupků jinde

Ne každý ví, že součástí kvalitních pojištění jsou i asistenční služby, která vám mohou velmi pomoci při haváriích a v

Imunita – slovo skloňované ve všech pádech. Slyšíme o ní v médiích, čteme v tisku, jsou jí plné sociální sítě.

Přidejte se k nám