Značka Rio Mare vychází vstříc českým spotřebitelům a uvádí na trh dva nové produkty Rio Mare Kousky tuňáka ve vlastní šťávě a Rio Mare Kousky tuňáka ve slunečnicovém oleji. Tuňákové kousky jsou ideální pro přípravu salátů nebo sendvičů a rozšiřují možnosti konzumace tuňáka při zachování vysoké kvality Rio Mare.
“Čeští spotřebitelé si oblíbili konzumaci tuňáka Rio Mare v zeleninových salátech, kde je vhodné a praktické použít kousky tuňáka. Právě tomuto zvyku jsme uzpůsobili konzistenci tuňáka Rio Mare a koncem července se na pultech obchodů objevila nová varianta Rio Mare Kousky tuňáka ve vlastní šťávě a ve slunečnicovém oleji,“ říká k uvedení novinky marketing manager značky Rio Mare Pavel Kmínek.
Na pizzu si nejčastěji tuňáka Rio Mare překvapivě nedávají Italové, ale spotřebitelé v Německu. Italové preferují tuňáka v salátech, samotného nebo s těstovinami. Tuňáka s teplými těstovinami mají rádi rovněž Češi a Slovinci. V salátech je tuňák oblíbený v Belgii a v Nizozemí. Tuňák na chlebu nebo bruschettě je nejvíce populární ve Slovinsku a Nizozemí.
Tuňákové maso je bohaté na bílkoviny, Omega 3 mastné kyseliny, vitamín B 12 nebo vitamín D. Navíc poskytuje lidskému tělu významné množství minerálů, jako jsou fluor, selen, jód a v potravinách vzácný fosfor. Tyto minerály prospívají krevnímu oběhu, svalům či nervové soustavě.
Doporučená cena každé varianty 160 g plechovky Rio Mare Kousky je 64,90 Kč. Varianta Rio Mare Kousky tuňáka ve vlastní šťávě obsahuje minimálně 75 % tuňákového masa, plechovka tuňáka ve slunečnicovém oleji minimálně 70 %. Tuňák je balený v praktické a snadno otevíratelné plechovce.
Zajímavosti:
– tuňák je všežravec, živí se převážně malými rybami a je výborný plavec
– před zakonzervováním se tuňákové maso uvaří v páře a pak se ručně opracovává
– obsah fosforu v mase tuňáka patří v segmentu rybího masa mezi nejvyšší
(Zdroj: Bolton Group, vlastní spotřebitelský průzkum)
Tip na recept: Rio Mare Kousky tuňáka ve vlastní šťávě
Salát z tuňáka Rio Mare, fenyklu a avokáda
Suroviny pro 4 osoby: 2 plechovky tuňáka Rio Mare Kousky ve vlastní šťávě; 1 hlíza fenyklu; 100 g polníčku; 1 avokádo; 2 mrkve; 3 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje; 1 lžíce citronové šťávy; sůl; pepř
Postup přípravy: Oškrábejte mrkev a najemno nakrájejte na kolečka. Odkrojte horní a spodní část hlízy fenyklu, poté pomocí ostrého nože nakrájejte fenykl na tenké plátky. Vložte všechnu zeleninu do mísy a přidejte olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Smíchejte se zeleninou tuňáka Rio Mare, přidejte polníček a podávejte.
Tip na recept: Rio Mare Kousky tuňáka ve slunečnicovém oleji
Klasický tuňákový salát Rio Mare s červenou cibulkou a vařenými vejci
Suroviny pro 4 osoby: 2 plechovky tuňáka Rio Mare Kousky ve slunečnicovém oleji; 4 vejce; 1 malý bílý košťál řapíkatého celeru; 1 červená cibulka; několik nakládaných kapar; sůl; pepř
Postup přípravy: Nakrájejte cibuli na kolečka a namočte ji v osolené vodě, aby byla lépe stravitelná. Uvařte natvrdo vejce (8 minut), slijte je a oloupejte. Zatímco se vaří vejce, jemně nakrájejte celer, přidejte kapary, olej a hodně soli. Uvařená vejce nakrájejte na plátky. Vejce, slitého tuňáka a cibulku přidejte k celeru. Jemně promíchejte, ochuťte spoustou čerstvě mletého pepře a podávejte.
zdroj: Rio Mare / komerční sdělení